Täna pealelõunal potsatas e-kirjakasti kiri Viljandimaalt. Sakala ajakirjanik Aivar Aotäht kirjutab:
"Tere!
Olen Viljandimaa ajalehe Sakala ajakirjanik, kellele jäi silma ühes Viljandimaa külas seisev vana veoauto (vt pilte). Ma ei ole vanatehnika asjatundja, aga selline auto köitis pilku. Mul on plaanis 2. juunil omanikuga kohtuda ja autost väike lehelugu teha: kust auto pärit ja kuidas ta sinna sattus. Mees ütles, et annaks selle kasvõi vanarauaks ära, kui saaks 250-300 eurot. Ühe teise vana, kuigi pisut "uuema" veokiga sõidab ta veel ringi.
Mina aga mõtlen, et äkki leidub mõni vanatehnikahuviline, kes tahaks niisuguse hinnaga selle veoki endale võtta ja ehk taastada lasta. Kas teie oskate soovitada kedagi, kes võiks selle auto kohta oma hinnangu anda? Kas siin oleks midagi taastamisväärset ja kas mehe nimetatud hind on mõistlik? Ehk sooviks huviline meiega isegi kaasa tulla kohapeale sõidukit vaatama?
Autoomanik ütles, et mõned jupid on ta auto küljest võtnud, nii et kohe seda käima ei saaks panna, aga päris tühi kapotialune pole. Lisaks on olemas varukumm või -ratas. Viimati oli see auto sõitnud umbes kaheksa aastat tagasi.
Suure tänuga,
Aivar Aotäht
Sakala ajakirjanik
433 0085
aivar.aotaht@ajaleht.ee

Helistasin tagasi ja rääkisime pisut juttu. Ega ma otse ei tea küll, kes sellist GAz 51 võiks ihaldada. Oli ju neid masinaid igas riigiettevõttes ja peale EV taastamist rändas neid paljudesse kodudesse. Eks seegi ole üks sellistest.
Aga tegin ettepaneku, et võiks vanatehnika.ee -sse välja panna. Minulgi oleks rahulikum magama jääda, kui teaks et üks veteran on selleks korraks vanarauahundi hammaste vahelt päästetud.
Kui huvi, kirjuta või helista Aivarile.