Allis Chalmers, mudel B
Deutz Diiseltraktor
Valik ETK pakutavat
Fordsonit
Hanomag diesel
Lanz-Bulldog
Marshall
Zettelmayer
Ostusoovidega palume lahkesti, mitte tülitada
Iga aus kodanik jäägu kindlaks aususe põhimõttele: Olla aus, jääda ausaks, surra ennem viletsuses ausana kui elada külluses ja alatult. Kapt. A. Meriloo, 23.11.54, Siberis.
Ma võtsin reklaamid ühest patakast Põllumajandus'e kaantest (1939-1940). Keegi nimelt on sisu välja rebinud. Samas kastis oli ka üks raamatuke, ühest kitsa vuntsiga onust koos lastega. Sellel olid jälle kaaned ära rebitud. Kuigi onu oma käesideme ja sümboolikaga oli ju ikkagi piltidelt näha...
Igaljuhul pole ma varem Nõuk. Vene traktorite reklaame EW ajas näinud. Põllutööriistad, eriti just niidumasinad olid küll ohtralt reklaamitud aga too "Deering tüüpi traktor", noh on ka üpris sarnane visuaalselt Deeringule. Ma arvan, et mudelinimetus peaks olema SHTZ.
Ahsoo jah. ksf! Aspelundi vahepealen postitus tuletas meelde. Oli ka kombainide reklaame - kõige silmatorkavam vahest Oliver'i oma, kus eksisteeris ka korralik joonistus. Samas oli see aga järelveetav ning vajas ringiajamiseks jõuvõtuvõlli olemasolu traktoril.
Mul oleks aga nagu meeles, et ennem esimese punase aasta algust oli siinmail juba ka üks või rohkem iseliikuvaid kombaine. Kuuldavasti on Allis-Chalmersi kombain (aga kas iseliikuv?) ka EPM-i kogus olema aga hoidlas ja mitte ekspos väljas.
Iga aus kodanik jäägu kindlaks aususe põhimõttele: Olla aus, jääda ausaks, surra ennem viletsuses ausana kui elada külluses ja alatult. Kapt. A. Meriloo, 23.11.54, Siberis.
Kombaine oli 1939. a. lõpuks koguni 25, neist 4 Oliveri ja ülejäänud Allis-Chalmersid.
Ja Fordsonite ülekaal ratastraktorite hulgas oli küll mäekõrgune.