Kas Eesti taastajad on vaimuvaesed...?

Kõik, mis muude teemade alla ei sobi
Sõnum
Autor
Autorestauraator
VVK liige
Postitusi: 3026
Liitunud: 01 Märts L, 2008 00:00
Asukoht: Tallinn, Merivälja
Kontakt:

Re: Kas Eesti taastajad on vaimuvaesed...?

#2 Postitus Postitas Autorestauraator »

Hart kirjutas: ...
Paar aastat hiljem loen ühel Eesti üsnagi tuntud plekksepa lehelt, et:

" auto restaureerimine on alati kallim, kui sa alguses arvad;
* auto restaureerimine kestab alati kauem, kui sa algselt planeerisid;
* mida viletsamas seisukorras "algmaterjali" sa ostad, seda kallim tuleb lõpptulemus;
* kui restaureeritud "unicut" müüa kavatsed, ei saa sa kogu projekti investeeritud raha tagasi;
* kui restaureerimistöö tehakse valesti või lohakalt, on kogu kulutatud raha "tuulde visatud";
* restaureerimiseks vali selline auto, mida sooviksid omada elu lõpuni."

Otsetekst siin:
http://autorestauraator.unicweb.ee/ee/?p=111


...
Võibolla vaimuvaesus..... aga sinu tsiteeritud kohad ei ole ainukesed, kus neid mõtteid on tutvustatud. Kas sina, Hart, tõmbaksid mõne nendest maha? Või pakud midagi olulist juurde?

Minu arvates on need reeglid, kui soovite, auto taastusremondi tegemisel sama olulised, nagu Newtoni I seadus füüsikas. Seda võib küll teistmoodi sõnastada, aga sisu jääb samaks!

Ja veel:
mina pean oluliseks, et neid seisukohti tutvustab töö tegija oma kliendile enne töö algust! ... ja lausa kohustuslikult. Kui kõige selle ebameeldiva (on ju kõik need reeglid ebameeldivad) jutu läbilugemisel tellija ikkagi veel soovib tööd tellida, siis on OK! Tähendab, ta on nendele asjadele enne rahakulutamise algust mõelnud.

Aga kui on midagi sama olulist juurde pakkuda, mõtlen hea meelega.
Terv. Märt Aarne
autorestauraator@gmail.com
Homepage: Autorestauraator

Autorestauraator
VVK liige
Postitusi: 3026
Liitunud: 01 Märts L, 2008 00:00
Asukoht: Tallinn, Merivälja
Kontakt:

#4 Postitus Postitas Autorestauraator »

Hart kirjutas:Ehk Sa tahad sellega öelda, et kui mõte või tekst on enda jaoks piisavalt hea, siis võib selle konkurendi (kes nad muud meil siin eurotsoonis on?) kodulehelt üksühele maha panna...?

Nuujah... :D

Kas see pole mitte sama, kui Tele2 reklaamiks parimat leviala või Mercedes Benz sõidurõõmu...

Mersuga sõidurõõm on ikka, aga miskipärast nad ei tee seda. (baieri vennad oleks kohe kohtuga kukil... :D )
Tead, Hart, ma mõtlesin selle dilemma üle tükk aega, enne kui teksti välja panin.

Slogan, reklaamlause... kui need tõsiasjad oleksid reklaamlaused, siis ei tahaks vist ükski kunde minu juurde tulla? Aga minu arvates ei ole need sloganid ega reklaamid, vaid üsna karm tõde! Tulin selle peale alles siis, kui olin juba kümme aastat nende probleemide "otsa komistanud".

Väga sageli kohtame sellist lähenemist, et hoitakse kunde nende tõdede teadmisest nii kaugel, kui võimalik..... kui selle töö ainult endale saaks.

Võibolla oleks pidanud need tõed tõesti mingisse teistsugusesse "vormi valama", aga kuna need ei ole minu väljamõeldud, vaid objektiivsed asjad, siis ei pidanud toona seda vajalikuks.
Terv. Märt Aarne
autorestauraator@gmail.com
Homepage: Autorestauraator

TALUPOEG
VVK sõber
Postitusi: 181
Liitunud: 24 Aprill L, 2010 00:00

#5 Postitus Postitas TALUPOEG »

Loen seda teemat ja lausa naer tuleb peale. Peaks mainima seda,et alati on keegi midagi ennem teinud,kirjutanud,lausunud või lugenud. Ütleme nii,et kui Sa kuskil põlve otsas titte oled teinud,pead arvestama sellega,et keegi on kindlalt samamoodi siia ilma sattunud... Ehk öeldes nii :väga raske on midagi uut välja mõelda ja teha.Me ahvime ju kõik paratamatult teiste tööd ja juttu järgi.Kui mingi Mats ütleb:"Mine metsa!" Me ei saa ju sama asja kohta midagi muud öelda.Pole niipalju sõnu...No kui Sa hirmsasti punnitad,võid ju öelda:"Käi sinna, kus puud kasvavad!",või on mõned variandid veel...Käte ja jalgadega saab ka üht-teist seletada. Mõnel rahvusel on ka teatud üksikud sõnad,mille lausumisel kõik asjast aru saavad.Inimesele on õnneks või siis õnnetuseks antud mõistus ja keha,millega toimetada.... Arvan seda,et antud teemat tuleb õite rahulikult võtta.
Mittemidagi pole uut siin ilmas!

MAZ
VVK sõber
Postitusi: 91
Liitunud: 09 Mai L, 2009 00:00
Asukoht: Elva

#6 Postitus Postitas MAZ »

Üldiselt ma näen pigem ,et probleem on selles,et Märt Aarne oleks võinud viidata,kust need tekstilõigud pärinevad?
Aga oleme ausad need punktid,mida on loetletud on sisulisele elust enesest võetud näited, mida ka ise olen omal nahal kogeda saanud. Seega milleks leiutada teisipidi ratast?

eino
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 43
Liitunud: 05 Detsember R, 2008 00:00
Asukoht: saue
Kontakt:

#7 Postitus Postitas eino »

Vaadates Harti profiili ja lugedes teema alustust siis jääb mulje et masu pigistab ja ette on võetud rünnak ei millestki konkurentide pihta. :(

Eino
56608941
alati oodatud pakkumised Walter/Villiers 350 35a. kirjandusele ja varuosadele.<br>Otsin inimest kes remondiks Villiersi mootori väntvõlli.<br>http://album.ee/album/543037/50257025<br>

alopex
VVK liige
Postitusi: 488
Liitunud: 11 Märts T, 2008 00:00
Asukoht: Viljandi

#8 Postitus Postitas alopex »

Minu teada on kordamine tarkuse ema ja kui neid asju mitmeid kord korratakse, siis jõuab see info ka neile, kes hakkavad esimes samme sõidukite restaureerimise ( kas siis töö tellijana või töö tegijana) vallas tegema. Seega,kui keegi on kirja pannud õiged põhitõed, siis nende levitamine teistle huvitatuile on vaid kiiduväärt tegevus.
Jaak Alesma (alopex)
projekt BMW-340

diesel
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 36
Liitunud: 18 Märts N, 2010 00:00
Kontakt:

#9 Postitus Postitas diesel »

hart vaevleb paha tuju küüsis juba mitu päeva. ka am-i foorumis on rahvas "noomida" saanud. peaks ehk külla minema ja napsu ja tordigi ligi võtma, ehk läeks tuju paremaks.
mis aga puutub antud teemasse, siis mina näen asja nii, et need laused pigem nigu põhiseadus. ei proovi keegi asja teiste sõnadega seletada ja autorile ka ei viidata.
pigem peaks igale selle ala töömehele suisa kohustus olema see jutt oma kundedele ette lugeda. ja mida standariseeritum see jutt kõigil on, seda parem. jääb igasugu tõlgendamisprobleeme vähemaks.

Automaaler
VVK liige
Postitusi: 127
Liitunud: 03 Aprill N, 2008 00:00
Asukoht: Tartu
Kontakt:

#10 Postitus Postitas Automaaler »

Kuna ma näen, et ka minu koduleht on "avastatud", siis paar selgitust asjade tegelikust olemusest.
Nii teema algatajale kui ka teistele, kes pole omale nendest lausetest (vist) mingit probleemi teinud.

Esiteks: Minu kodulehel olevad paar punkti ongi sisuliselt üks-ühele kopeeritud Märdi veebilehelt. Eelnevalt ma muidugimõista küsisin ta käest, on ta sellega nõus või mitte. Märt polnud vastu, kuna need on sellised tõdemused, mida senimaani on avaldanud vaid mõni üksik vanasõiduki(te)le spetsialiseerunud töötegija/töökoda. Neid "sloganeid"- kas siis üksikult või paarikaupa- võib kusagilt netilehtedelt või välismaistest vanatehnikafoorumitest mitmeid leida.

Teiseks: Ei ole silma jäänud, et neid kõnealuseid punkte mitmel veebilehel keegi kiivalt autoriõigustega kaitseks. Need on nagunii üldkehtivad ning nende kirja pandud tõdemusteni jõuab varem või hiljem igaüks, kes konkreetse alaga süvitsi kokku puutub.

Ja kolmandaks näib, et foorumiliikme eino postitus siinses teemas "Jääb mulje, et masu pigistab ja ette on võetud rünnak ei millestki konkurentide pihta" tabas ilmselt kõige paremini teemaalgataja probleemi(de) olemust. Ei saa aru, et mis mõte sellisel norimisel on, millest ei sõltu teemaalgataja jaoks nagunii mitte kui midagi ? Ei erialaselt ega ka mingil muul moel.
Mingil määral on mõistetav, kui esimeses postituses läbikumavat suhtumist praktiseerib mõni keskeakriisis naisterahvas, kelle tujud vahelduvad sama kiiresti nagu ööpäev Jupiteril, aga mitte (vist veel)täisealine mees.
Pole nagu kuulnud, et sellisest käitumisest/suhtumisest pikemas perspektiivis mingit tolku oleks :)

Suletud

Mine “Vaba teema”