Vanad fotod Eesti autodest- mootorratastest

Kõik, mis muude teemade alla ei sobi
Vasta
Sõnum
Autor
kr8nik
Uus kasutaja
Uus kasutaja

#181 Postitus Postitas kr8nik »

Kahju, et lõviosa piltidest on täiesti anonüümsed (kus tehtud, mis ajal, kes-mis on pildil jne), seepärast läheb paras ports vaatamise mõnust kaotsi... :cry:
kass
VVK sõber

#182 Postitus Postitas kass »

kr8nik kirjutas:Kahju, et lõviosa piltidest on täiesti anonüümsed (kus tehtud, mis ajal, kes-mis on pildil jne), seepärast läheb paras ports vaatamise mõnust kaotsi... :cry:
Ei julge loota, et ksf! Kr8niku vaatamise mõnu sellest suureneb, kui ta teada saab, et pildil c13 on neiud Maali (läti jalgrattaga Gustav Erenpreis Original), Juuli (teadmata tootja tallapressiga) ja Elfriida (saksa Brennabori tootega) 30-ndate teisest poolest.
Tsiklitest ei oska ka suurt muidu arvata, kui tootja nime masinalt välja lugeda ei oska, näit. reg nr-ga T240 masinalt võime lugeda tootja nime Maico, ilmselt saksa Maico 120 Ilo mootoriga 118 ccm, ka 30 teine pool... mõni belgia FN , DKW jne...Autodest ei oska üldse arvata, neid kole palju ja väga mitu ratast kõigil all...
Eks see on ikka nii, et nendel piltidel tavaliselt pole juttu juures, et kes/kus pildile sattunud, tehnika kohta veel vähem.
kr8nik
Uus kasutaja
Uus kasutaja

#183 Postitus Postitas kr8nik »

No miks siis kohe nii irooniliselt? 8O
Teadmine, et pildil c13 on Läti päritolu Gusta ja saksa Brennabor avardavad kohe kindlasti minu (ja paljude teiste) silmaringi (ma polnd Gustast varem kuulnudki). Igal juhul annab pildi juurde kogutud info pildile väga palju juurde. Vastasel juhul ei teaks me keegi, milline nägi välja president Pätsi esindusauto, milline oli Ilmarises valmistatud teehöövel või missugused olid eelmise sajandi alguse bussid.
Kindlasti on siin foorumis ülekaalus reaalse rauaga kokku puutuvad mehed, aga ka minusugused pildiuurijad pole mitte täiesti kasutud. Rohkem kui üks kord on mul tulnud oma autopilte tuulutada, et "rauameestel" aidata mõne masina "nägu" selgemalt ette kujutada. Ja suur osa restaureerimistööst käib ju ka vanade fotode ja jooniste kaasabil. Aga need pildid on ju ka kellegi poolt identifitseeritud, süstematiseeritud ja alal hoitud.
Seepärast ärgem suhtugem nii ükskõikselt piltidel salvestatud tehnikaajaloosse! Ja kui pildi juures puudub info, siis uurigem ja otsigem, et seda sinna leida!
kass
VVK sõber

#184 Postitus Postitas kass »

kr8nik kirjutas:No miks siis kohe nii irooniliselt? 8O
Lihtsalt stiil on selline! Varjan oma ebakindlust iroonia ja satiiri kilbi taha. Küllaltki levinud nähtus. :wink:
Erenpreisi jalgrattatöstus oli Läti suurim enne sõda, selle baasil loodi ka RVR jalgrattatehas peale sõda. Ja läti jalgrattaööstus enne sõda oli suur, eksporditi nii Eestisse , Venemaale jne...
Autorestauraator
VVK liige
Kontakt:

#185 Postitus Postitas Autorestauraator »

Tere.

Kassi stiiliga peab lihtsalt harjuma. Tõtt-öelda, mulle see meeldib, teeb lugemise huvitavamaks! Kes ei tea, võib tõesti irooniline tunduda.

Sa Priit/kass tunned seda jalgrattateemat meist kõigist paremini. "Tiri" sealt fritsu albumist pildid siia teemasse ja tee meid ka targemaks!
Niipalju, kui mina aru saan, pole sul vihmastel õhtutel niikuinii midagi targemat teha.
Terv. Märt Aarne
autorestauraator@gmail.com
Homepage: Autorestauraator
kr8nik
Uus kasutaja
Uus kasutaja

#186 Postitus Postitas kr8nik »

Vot see juba läheb!!! 8)
kass
VVK sõber

#187 Postitus Postitas kass »

Autorestauraator kirjutas:Tere.

Sa Priit/kass tunned seda jalgrattateemat meist kõigist paremini. "Tiri" sealt fritsu albumist pildid siia teemasse ja tee meid ka targemaks!
Niipalju, kui mina aru saan, pole sul vihmastel õhtutel niikuinii midagi targemat teha.
Teha oleks küll, aga kahjuks pole must tegijat! Aga kui asjast rääkida, siis rohkem rattaid mina ära ei tundnud, kui oleks tundnud, siis oleks need ka ära märkinud - rohkem või vähem irooniliselt. Nagu olen ennegi siin kirjutanud, siis ega jalgratastel ei ole eriti palju selliseid iseloomulikke detaile (neid on üldse vähe võrreldes tsikli või autoga) mille järgi saaks üheselt tootja ära määrata, pildi järgi veel eriti. 2 ratast all, vahepeal kõverad või sirged torud kõigil. Tootjaid oli mustmiljon, paljud detailid/sõlmed universaalsed. Väiksematest tootjatest pole sageli üldse kuulnud, olgu või silt ees ja nimi raamil.
oldmoped
VVK sõber

#188 Postitus Postitas oldmoped »

kass kirjutas:Nagu olen ennegi siin kirjutanud, siis ega jalgratastel ei ole eriti palju selliseid iseloomulikke detaile (neid on üldse vähe võrreldes tsikli või autoga) mille järgi saaks üheselt tootja ära määrata, pildi järgi veel eriti. 2 ratast all, vahepeal kõverad või sirged torud kõigil.
Nõrgalt esined! Niimoodi väites vanajalgrataste kollektsionääriks ja restauraatoriks ei saa.
Enesekindlust ja väljaütlemisjulgust on rohkem tarvis - tuleb lihtsalt ka ise uskuda ja seda ka teistele seletada, et tõenäoliselt see on "see ja see" ratas kuna ühel sinu erakogu masslademes oleval jäänusel mis ka on tõenäoliselt "seesama" on täpselt samasugused ümmargused ja kodaratega rattad all.
Kui muudmoodi ei saa, siis viita vähemalt tilmanile.
kass
VVK sõber

#189 Postitus Postitas kass »

oldmoped kirjutas:
kass kirjutas:Nagu olen ennegi siin kirjutanud, siis ega jalgratastel ei ole eriti palju selliseid iseloomulikke detaile (neid on üldse vähe võrreldes tsikli või autoga) mille järgi saaks üheselt tootja ära määrata, pildi järgi veel eriti. 2 ratast all, vahepeal kõverad või sirged torud kõigil.
Nõrgalt esined! Niimoodi väites vanajalgrataste kollektsionääriks ja restauraatoriks ei saa.
Enesekindlust ja väljaütlemisjulgust on rohkem tarvis - tuleb lihtsalt ka ise uskuda ja seda ka teistele seletada, et tõenäoliselt see on "see ja see" ratas kuna ühel sinu erakogu masslademes oleval jäänusel mis ka on tõenäoliselt "seesama" on täpselt samasugused ümmargused ja kodaratega rattad all.
Kui muudmoodi ei saa, siis viita vähemalt tilmanile.
Vot Teile nüüd irooniat! 8) Ja Jaanile tavotti keele peale! :)
Autorestauraator
VVK liige
Kontakt:

#190 Postitus Postitas Autorestauraator »

Kui Priitu tsiteerida, siis ega mina ka midagi ära ei tundnud! Kõigil autodel enam-vähem neli ratast all, rooliratas viiendaks...

Aga ühe vist tundsin ära:

Pilt

Ma arvan, et see on Ford Köln, aasta võiks olla 1932 ... 34?
Kuna arvan teadvat, et fritsu pildid võivad olla Rakverest pärit, siis võibolla on isegi see auto?
http://eag.vanatehnika.ee/a-ing/FordY_32-33a.jpg
Terv. Märt Aarne
autorestauraator@gmail.com
Homepage: Autorestauraator
Vasta

Mine “Vaba teema”